22 Mayıs 2012 Salı

1437. SY. Antalya Chess Express

Antalya Chess Express 23. sayısı, WCh yedinci ile sekizinci tur çözümlemelerini içeriyor; çıktı.

http://www.mediafire.com/?fpg598h6bhf812t

1436. Satranç robotları

Satranç robotunun karşısında Kramnik'in nasıl havlu attığını birçoğumuz izlemiştir. Bu kez de satranç robotu KUKA, Grischuk (2761) karşısında 19 mayıs günü Moskova'da oynanan 6 oyunluk maçta 4,5 - 1,5 galip geldi.


Grischuk -- KUKA



KUKA -- Grischuk
Satranç robotu KUKA


Haber ve fotoğraflar:

http://chess-king.com/robot-vs-humans-at-chess-kuka-monster-beats-grischuk-4-5-1-5.html

Aynı gün, 2 satranç robotu, ChessKA ile KUKA, dünya robot birincisi olmak için yarıştılar. 5 dakikalık 4 oyun sonunda ChessKA birinciliği kazandı.



Satranç robotları KUKA ile ChessKA 4. oyunda

Haber ve videolar:

http://chess-king.com/konstantin-kosteniuks-chesska-is-2012-world-robot-champion.html

1435. YS. Yeni biten bir oyun

DESC'te oynadığım bir oyun yeni bitti.


Michna, Marcus Dr -- Taner, Harun Dr 38. ...Kxg4

[8/5pkp/1R3p2/8/6r1/5RP1/r7/6K1 w]

Ş2K3P v Ş2KP oyun bitiminde 2 piyon önde olmama rağmen kazanç yolu bulamadım. Bu konum bilgisayar yazılımlarını sınamada kullanışlı bir konuma benziyor.

1434. SY. Satranç life

Dünün olayı:

Bugün satranç life mayıs sayısı elime geçti. Ne göreyim? Yazarlar kadrosundan çıkarılmışım.

Mevcut yazar kadrosu: 19 kişi: Mert Erdoğdu, Yakup Erturan, Cem Pekün, Kuvay Sanlı, Melih Birgi, Deniz Taşdelen, Ilgaz Gümüştaş, Menderes Sargın, Deniz Seyhanoğlu, Barış Esen, Emine Süral, Dilara Börekçioğlu, Cemil Yener, Selim Çıtak, Suat Boztepe, Aydın Öndül, Ziya Sarıbıyık, Özgür Acar, Zeki Demircan.

Şimdi sorayım: hadi Cem'e bir şey demeyeyim o her sayıda yazıyor çünkü, ama Dialara ve Emine'nin yazarlar arasında sayılıp da benim sayılmamamı hangi insaf ölçüsüyle değerlendirebilirsiniz?

Saygılı olan bir dergi yönetimi önce haber verirdi ve hizmetlerime teşekkür eder, artık yazılarıma gerek olmadığını bildirirdi. Ben de boşu boşuna 2 gecede 1, 4-5 saatimi harcamamış olurdum.

Bu yapılan muamele tek sözcükle ayıptır! Bakalım ırkçılık, ayrımcılık, şike konularında mangalda kül bırakmayanlar birkaç sözcükle de olsa bu olayı telin edecekler midir?

yazışmak üzere,

--------------------------------------------------------------------------------

iki saat sonra:

Satranç life dergisinden Kadir Efe, az önce bir ileti yolladı. Bir kaç sayıda  yazım çıkmadığından ismimin yazarlar arasında yer almamış olabileceğini belirtti. Derginin zaten bir yazar kadrosu olmadığını; yazarlar arasında isimleri olanlardan bazılarının yazı yazmak dışında başka biçimlerde (röportaj; proje geliştirme vb) o sayıya katkıda bulunduklarını bildirdi.

bilginize sunarım.

yazışmak üzere,