22 Aralık 2011 Perşembe

1234. Satranç Kitapları. Ich spiel dann mal Schach



Ich spiel dann mal Schach adlı bu yeni kitapta, satranç top model Regina satranç sırlarını ifşa ediyor. 78 sayfa, pdf, almanca.

1233. SY. Boletin Ajedrez



Boletin Ajedrez. 1979, c2, s3, 66 sayfa.

1232. SY. Sachovy Tydenik



Sachovy Tydenik. Yılın son sayısı 51 ve 52 ortak sayı olarak yayınlandı. Böylelikle 2011 yılı sayıları tamamlandı.

1231. SY. ASIGC Newsletter



ASIGC Newsletter. 7-9. sayıları yayınlandı. 2011 yılı sayıları böylece tamamlanmış oldu.

1230. SY. Atenas Ajedrecistico



Atenas Ajedrecistico. 2011, 2-4. sayılarda yayınlandı.

1229. Casusluk. 3. MİT Raporu: Sonrası


Çarkın'ın Çerkezköy'de gösterdiği yerlerden sonuç çıkmadı!

yeni haber Giriş Saati : 22.12.2011 11:06 Güncelleme : 22.12.2011 17:01

Eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın, faili meçhul cinayetlerle ilgili yer gösterdi. Bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili tutuklu bulunan eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın'ın, Çerkezköy'de faili meçhul cinayetlerle ilgili gösterdiği 5 farklı noktada herhangi bir bulguya ulaşılamadı. Aramaların tamamlanmasının ardından Çarkın, Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Sabah saatlerinde Silivri Emniyet Müdürlüğü'nden polis konvoyu eşliğinde yola çıkarılan Çarkın, ekipleri Çerkezköy ilçesine getirdi. Burada emniyet güçlerini Büyükçavuşlu Beldesi'ne yönlendiren Çarkın, aynı bölgede 5 farklı noktayı işaret etti. Çarkın'ın gösterdiği yerlerde zaman zaman polis köpekleri tarafından aramalar yapıldı. Traktör yardımıyla bir bölgede de kazı çalışması yapıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı aramalar sırasında Çarkın'a çelik yelek giydirildi. Aramalarda herhangi bir bulguya ulaşılamadığı öğrenildi. Yapılan çalışmalarla ilgili tutanakların tutulmasının ardından arama işlemine son verildi. Çarkın geniş güvenlik önlemleri altında Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Ayhan Çarkın, İstanbul'a getirildi

Çarkın'ın yer gösterdiği yer eski askeri arazi  -- Bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili tutuklu bulunan eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, eski bir askeri arazi olduğu iddia edilen alanda faili meçhul cinayetlerle ilgili yer gösterdi. Güvenlik amacıyla çelik yelek giydirilen Çarkın'ın, bileğinden terörle mücadele polisine kelepçeli olduğu gözlendi. Sabah saatlerinde Silivri Emniyet Müdürlüğü'nden polis konvoyu eşliğinde yola çıkarılan Çarkın, ekipleri Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine getirdi. Burada emniyet güçlerini Büyükçavuşlu Beldesi'ne yönlendiren Çarkın, öldürülen MİT'çi Tarık Ümit'in aracının bulunduğu yerden yaklaşık 500 metre ileride bir arazide faili meçhullerle ilgili yer gösterdi. Ardından aynı bölgede 2 kilometre mesafede eski bir askeri arazi olduğu iddia edilen alanda faili meçhul cinayetlerle ilgili yer gösterdi.

"Çelik yelek giyen Çarkın kolundan polise kelepçeli"

Burada polise detaylı şekilde bilgi veren Çarkın'ın üzerinde çelik yelek olduğu görüldü. Yanındaki emniyet güçlerine bilgi veren Çarkın'ın zaman zaman sigara içmesi dikkat çekti. Jandarma ve polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Üzerine çelik yelek bulunan Çarkın'ın kelepçe ile bir polise bağlı olduğu görüldü.  Beyciler köyünde ormanlık bir alana götürüldü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden yer gösterme işlemi için çıkarılarak İstanbul'a getirilen Ayhan Çarkın, Silivri'nin Beyciler köyünde ormanlık bir alana götürüldü. Silivri'nin Kuşbahçe mevkisinde yapılan aramaların ardından Ayhan Çarkın ve beraberindeki ekipler, Beyciler köyünde ormanlık bir alana geçti.

Çarkın'ın gösterdiği bölgede traktörle kazı yapılıyor

Bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili tutuklu bulunan eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın'ın, Çerkezköy gösterdiği 3. noktada traktörle kazı yapılıyor.  Sabah saatlerinde Silivri Emniyet Müdürlüğü'nden polis konvoyu eşliğinde yola çıkarılan Çarkın, ekipleri Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine getirdi. Burada emniyet güçlerini Büyükçavuşlu Beldesi'ne yönlendiren Çarkın, 3 farklı nokta gösterdi. Çarkın'ın işaret ettiği 3. noktada polis köpekleri arama yaptı. Ardından emniyet güçleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Kazı yapılmasına karar verilmesi sonrasında alana bir traktör getirildi. Büyükçavuşlu yolu kenarında geniş alanda Traktör yardımıyla kazı çalışması başladı.

Polis, Çarkın'ın işaret ettiği bölgelerde 'faili meçhul' kemiği aradı

Bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın'ın, Çerkezköy'de gösterdiği bölgelerde aramalar devam ediyor. Traktör yardımıyla kazılan bölgede polis ekipleri kazma ve kürekle çalışma yaptı. Polisin faili meçhul cinayete kurban gittiği iddia edilen şahısların kemiklerini aradı. Sabah saatlerinde Silivri Emniyet Müdürlüğü'nden polis konvoyu eşliğinde yola çıkarılan Çarkın, ekipleri Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine getirdi. Önce Büyükçavuşlu Beldesi'nde boş bir arazide bir bölgeyi gösteren Çarkın ardından Beyciler Köyü'nde ağaçlık bir alanı gösterdi. Ağaçlık alanda iki ayrı noktada polis köpekleri arama gerçekleştirdi. Ardından şüpheli görülen bölgeler önce traktör yardımıyla kazıldı. Özel bir dedektörle taranan alanda ardından polis ekipleri kazma ve kürekle kazı çalışması yaptı. Polisin kazı yaptığı bölgede faili meçhul cinayete kurban gittiği iddia edilen şahısların kemiklerini aradığı öğrenildi.

"FAİLİ MEÇHUL KURBANI MİT'ÇİNİN AMCASI SORDU ÇARKIN CEVAPLADI"

Bu arada faili meçhul cinayete kurban gittiği iddia edilen MİT'çi Tarık Ümit'in amcası Cemalettin Ümit, çalışmaları yakından takip etti. Çarkın'ın çevresinden bir saniye bile ayrılmadığı gözlenen Cemalettin Ümit, bütün anlatılanları dikkatle dinledi. Faili meçhul kurbanı Ümit'in amcası bir ara Çarkın'ın yanına gelerek sorular yöneltti. Çarkın'in Ümit'in sorularına cevap verdiği gözlendi.

1228. Casusluk. 3. MİT Raporu: Sonrası



MİT Başkanı Fidan'a açık soru


Özel Harekâtçı polis Ayhan Çarkın, bir süredir önemli açıklamalar yapıyor. Son olarak Taraf gazetesine yaptığı açıklamalar gerçekten çok önemliydi ve soruşturmayı yürüten savcı da tekrar etti. Ama ilginçtir satır arasında çok çarpıcı bir şey söyledi: "Temmuzda Tarık Ümit'in gömüldüğü yeri İstanbul'daki savcıya söyledim."  Anlaşılan sadece Ankara değil İstanbul yargısı da bu konuda pek istekli görünmüyor. Bu konu kuşkusuz "derin" bir konu. Dosya bir açılırsa, o dönem görev yapan hemen hemen herkesin yargılanmaması mümkün değil. Belki de bu gerçek yargıyı da siyaseti de korkutuyor. Ayrıca sadece Çarkın değil, o dönem görev yapmış iki bakan, Ziya Halis ve Salim Ensarioğlu da döneme ilişkin çarpıcı bilgiler verdiler. Yani Susurluk sadece Çarkın'ın söylediklerinden ibaret değil. Çarkın o çok şikâyet edilen "gizli tanık" olarak değil ortaya çıkarak "açık tanık" olmayı göze almış bir insan. Söylediklerinin bir kısmı yanlış da çıksa, yaptığı iş bu toplumun geleceği adına önemli... Özellikle 1993 öncesi üç öğrencinin öldürülmesiyle ilgili söyledikleri, sistemin vatandaşına karşı nasıl acımasız olduğunu ortaya koyuyor. Bunu ortaya koyan Çarkın'ın problemli olduğunu söyleyenler de var. Nasıl problemli olmasın ki? Katliama ve ölüme uğrayanların yakınları nasıl travma yaşıyorsa eminim "tetikçiler" de benzer bir travma yaşıyor. O dönemi yakından izleyen biri olarak, tetikçi veya devlet memuru göreviyle operasyonlarda kullanılanlar arasında "vicdan azabı" yaşayan çok sayıda insan olduğunu biliyorum. Bir mafya babası bile şunu söyleyebiliyordu: "Pis işler yapıyoruz. Bir gün gelecek biz de, bize bunları yaptıranlar da bunun hesabını verecek." Bir süre önce Çarkın'ın büyük oğlu Tolgahan Çarkın'la konuştum. Bu tür çeteleşme içinde yer alan bir "devlet görevlisi"nin çocuklarıyla nasıl bir ilişkisi olduğunu merak ediyordum. Babasıyla arasının başlarda iyi olmadığını söyleyen Tolgahan Çarkın şöyle diyordu:  "Ben babamdan ayrı büyüdüm. İçeri girip çıktıktan sonra konuşmaya başladık. O benim babamdı. Hep yaşadıklarını anlatmak istiyordu. Çok konuşuyordu çünkü vicdanı rahatsızdı. Onun nasıl bir vicdan azabı yaşadığını ilk kez Galatasaray'da 'Cumartesi Anneleri'nin gösterisinde gördüm. Oradaki üç gencin fotoğraflarını gösterip, 'bunları biz öldürdük' deyince donup kaldım..." Eminim bu tür insanların sayısı çok daha fazla... Siyaset ve yargı gerçekten bu toplumun sağlıklı bir yapıya kavuşmasını istiyorsa bu sürece katkı vermeliler. O insanların birçoğu, hâlâ derin devletin güçlü olduğunu varsaydıkları için konuşmuyor. Ama sadece açık veya gizli tanık aramaya da gerek yok ki. Ortada kale gibi bir MİT arşivi ve hafızası var. Neden o hafıza devreye sokulmuyor? MİT Başkanı Hakan Fidan'a soruyorum; o belgelerin mahkemelere sunulması için ne bekleniyor?

1227. SY. Rochade Europa



Rochade Europa. 2011 kasım sayısı, 80 sayfa. Elleçleme tamamlandı. Bu sayıdaki oyunlar da işlendi.

1226. SY. Rochade Europa



Rochade Europa. 2011 aralık sayısı, 80 sayfa. Elleçleme tamamlandı. Bu sayıdaki oyunlar da işlendi.

1225. Duyarlama

Yağmur

Küçük, tekdüze, ürkek vuruşlar
Kafeslerde, camlarda titreşerek
Durmadan türkü söyler, ağıt yakar
Kafeslerde, camlarda titreşerek
Küçük, tekdüze, ürkek vuruşlar...

Sokaklarda seller ağlaşır
Ufuk yaklaşır, yaklaşır, yaklaşır;

Bulutlar karardıkça zerrelere bir
Ağır, olgun dalgalanma gelir;

Bir soğuk gölge çevreyi bürür,
Gündüzden geceyarısı görünür.

Söner şimdi, görünürken demin
Maddesi karşımda bir alemin

Açılmaz ne bir yüz, ne bir pencere;
Bakıldıkça vahşet çöker yerlere.

Geçer boş sokaktan, hayalet gibi
Koşarak bir çocuk, başı örtülü

O sıra, andığım gece, solgun ve bitkin,
Sürür bir kara çarşafı bir kadın

Saçaklarda kuşlar – acıdır bu pek! –
Susarlar, uzaktan ulur bir köpek.

Öter ruhumun kulağında boş bir inilti,
Boğuk bir sessizlikle tınlamanın çelişkisi

Küçük, istek dolu, inci gibi damlalar
Sokaklarda, damlarda hep titreşir
Ezgi söyler durmadan, ağıt yakar
Sokaklarda, damlarda hep titreşir
Küçük, istek dolu, inci gibi damlalar...

1224. Duyarlama

Yağmur

Küçük, muttarid, muhteriz darbeler
Kafeslerde, camlarda pür ihtizaz
 Olur dembedem nevha-ger, nağme-saz
Kafeslerde, camlarda pür ihtizaz
 Küçük, muttarid, muhteriz darbeler...

Sokaklarda seylabeler ağlaşır
Ufuk yaklaşır, yaklaşır, yaklaşır;

Bulutlar karardıkça zerrata bir
Ağır, muhtazır dalgalanmak gelir;

Bürür bir soğuk, gölge etrafı hep,
Numayan olur gündüzün nısf-ı şeb.

Söner şimdi, manzur olurken demin
Hayulası karşımda bir alemin.

Açılmaz ne bir yüz, ne bir pencere;
Bakıldıkça vahşet çöker yerlere.

Geçer boş sokaktan, hayalet gibi,
Şitaban u puşide-ser bir sabi;

O dem leyl-i yadımda, solgun, tebah,
Sürur bir kadın bir rıda-yı siyah

Saçaklarda kuşlar -hazindir bu pek! –
Susarlar, uzaktan ulur bir köpek.

Öter guş-ı ruhumda boş bir enin,
Boğuk bir tezad-ı sükun u tanın;

Küçük, pür heves, gevherin katreler
Sokaklarda, damlarda pür ihtizaz
Olur muttasıl nevha-ger, nağme-saz
Sokaklarda, damlarda pür ihtizaz
 Küçük, pür heves, gevherin katreler...


1223. SY. Chess Life



Chess Life. 2011 kasım sayısı, 84 sayfa.